utorak, 8. veljače 2011.

The IT dress

Dugo me nije bilo, napala me gripa i moram priznati nije bilo nimalo zabavno. No, sve je to prošlo i nastavljamo dalje u revijalnom tonu. Lijepo nam je vrijeme ovih dana, pravo proljeće koje bi meni bilo najomiljenije godišnje doba da nema moje alergije koja mi u tom, inače, najljepšem periodu zagorčava život. Pa uživam sada, koliko mogu i koliko mi obaveze dopuštaju.

Nego da ja pojasnim naslov, ne, ne radi se tu o nekakvom runway komadu koji će se kopirati u nedogled i u svim mogućim varijantama. Radi se, najvjerojatnije već u startu, o kopiji, samo što ja nisam dovoljno upućena da bi znala kojoj kopiji :D. Dakle, sudeći po situaciji zadnjih dana na mom omiljenom eBay.uk  haljina proljeća (u jeftinoj varijanti) je Primarkova Beach Scene dress:

Već u samom startu haljina je rasprodana, a cijene na ebayu kreću od 30 GPB, što je zasigurno 30% ako ne i više od cijene u dućanu. Ako i krene bidanje sa 0.99 do isteka aukcije cijena naraste opet do tih 30. Haljina nije loša, ja inače jako volim taj prizvuk 50-tih, ali da bi se sad potrgala da je imam, pa i ne bi baš.      
Druga IT stvar koja doseže nenormalne cijene (za pravu vrijednost jel?) bi bila ova suknja:
Sviđa mi se jako suknja, rekla bi i više od haljine, ali opet, kategorički odbijam dati toliko novca za predmet koji u samom startu ne vrijedi toliko. Moram priznati da mi je sve to i pomalo smiješno, pošto Primark trgovine zastupaju koncept "kompletnog oblačenja u moderne komade za male pare" i onda se te iste stvari preprodaju za duplo više. Ali svaka roba, a samim time i svaka cijena nađe svog kupca, tako da preprodavači trenutno zadovoljno trljaju ruke.

Ali da se mi malo maknemo od mode, ima jedna stranica koju bih vam htjela predstaviti, a zove se Makes Me Think . Radi se o kratkim pričama, najčešće od jedne ili dvije rečenice koje vas, kao što to kaže i sam naslov, tjeraju na razmišljanje. Njihov sam fan na Facebook-u  i razveseli me svaki put kad vidim novu "priču". I neke od njih stvarno tjeraju na razmišljanje. Prenosim neke od njih:

 "Today, I saw the cutest guy at the airport. Assuming we'd never meet again, I went over and told him how cute I thought he was. He teared up and told me he was headed home from an eating disorder clinic and "had never felt uglier." We're both from Miami, and we're meeting up this coming Saturday."

"Today, I saw a truck driver pull his 18 wheeler out of a gas station and momentarily block four lanes of traffic on a busy road in Miami just so an elderly couple in wheelchairs could safely cross the road. The elderly man made a truck honk signal as they reached the other side of the road ...and the trucker honked twice before driving away."

"Today, my boyfriend and I went to the county fair, rode the Ferris wheel, ate candy corn and then he won me a stuffed teddy. We were celebrating my 80th birthday."

"Today, I found out that my 5-year-old daughter’s best friend in her kindergarten class - the girl she’s been telling me about for nearly two months now - is a little bald headed girl who has been battling leukemia for the last 12 months. My daughter never mentioned her bald appearance once."

"Today, I slipped on ice and sprained my ankle on my walk home from work. A young man in a wheelchair witnessed the incident and insisted on helping me. I ended up sitting on his lap as he wheeled me 8 blocks down the street to my apartment."

Nadam se da vam se sviđaju i da ćete ih nastaviti čitati. 

Uživajte u lijepom vremenu do slijedećeg puta ;)  

4 komentara:

 1. predivno..ove pričice me baš oraspoložile :) volim ovakve stranice.. pored svog zla na svijetu ja vjerujem da su ljudi u suštini dobri.. a haljina ova prva je kopija Pradine revije..i ja je ne bih kupila isto..

  OdgovoriIzbriši
 2. istina, nema šanse da dam lovu za nešto precijenjeno. bar ne iz inata. ali da jesu oba komada slatka, stvarno jesu

  a pričice su super, baš životne, ali onako jednostavno životne di ti dođe da malo sagledaš sebe i sve to i vidiš koliko su neke 'obične' situacije lijepe, zanimljive i posebne.

  pozdrav veliki :*

  OdgovoriIzbriši
 3. joj pricice su bas da svakome izvuku osmijeh na lice :)

  OdgovoriIzbriši
 4. super su pričice! lajkala sam na fejsbuku.. :)

  OdgovoriIzbriši